Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma, bohužel si myslím, že jste si zvolil špatné datum pro zveřejnění Vašeho blogu. Bez ohledu na závažnost tématu dneska lidi žijí problémem Zeman/Drahoš. Nevím nakolik se v tom orientujete, ale podle mě jste nakousl brutalitu, proti které je mediálně propíraná solární energie slabý odvar. Je to tak nějak na úrovni Babišovy řepky.

Asi bych zdůraznil, že Eko Kom není státní firma. Je to akciovka založená některými významnými producenty odpadů, jak na potvoru dneska nefunguje justice.cz a tak vám je neřeknu ,jen z hlavy si pamatuji Coca Colu ČR. Tj, je to soukromá společnost, která má od státu exkluzivní monopol vybírat poplatky od všech producentů odpadu, tj. od všech výrobců v ČR, kteří své výrobky nějak balí nebo vytváří jiný odpad.

Nejsem si jistý Vaší úvahou ohledně vztahu Eko Komu a zastavení exportu odpadů do Číny. Pokud vím tak Eko Kom jen kasíruje a vybrané peníze po odečtení "nezbytných" režijních nákladů pak zas rozděluje a to zpracovatelům odpadu. A to podle toho, kolik odpadu zpracují.Obchod samotným odpadem neřeší.

Přesto je to Kocourkov par excellance.

1. Vzhledem k tomu že akcionáři Eko Komu jsou vybraní producenti odpadu částečně si tak vybírají peníze sami od sebe. A taky od konkurence, která má smůlu a akcionářem není.

2. Neznám strukturu detailně a tak nevím jakým způsobem Eko Kom generuje zisk a jaký. Ale laicky, jako soukromá a.s. by nějaký zisk tvořit měla.

3. Netuším, jaký je klíč rozdělení vybraných desátků, a jaká kontrola , ale ze zákulisí jsem slyšel, že až 50 % vykázaného zpracovaného odpadu a s tím související vyplacené poplatky jsou fiktivní. Podotýkám, že jsou to jen drby z oboru a dokázat to nemůžu a ani nehodlám. Ale jaký je systém kontroly to nemám ponětí, protože v přímém vztahu s Eko Komem nejsem.

Takže ještě jednou karma a zkuste to rozpracovat víc a zveřejnit znovu, za nějakou dobu až pominou emoce z prezidentů a babiše. Díky.

2 0
možnosti
Foto

Nezisková společnost EKO-KOM byla založena v roce 1997 a to průmyslovými podniky vyrábějcí balené zboží. Jak je patrno průmyslové podniky si založily společnost, která není založena na zisku, ale na zpracování obalového odpadu. Do zpracování obalového odpadu se žádná společnost nepožene, protože takový podnik n ení ziskový.

0 0
možnosti

Do zpracování obalového odpadu se žádná společnost nepožene, protože takový podnik není ziskový..... Ale ziskový by být mohl, pokud by Eko Kom fungoval. například analog Eko Komu ve Španělsku, jmenuje se to tuším Ekoembes reálně s odpady obchoduje , tj. má i monopol na ceny odpadu a dokáže tím regulovat trh tak, že je stabilní a to bez ohledu na nákupy či nenákupy z Číny nebo odjinud a dokáže tak domácím zpracovatelům alespoň částečně zajistit stabilní podmínky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 527x
Práce: postavená na přemýšlení Rodina: ve stálém pohybu Auto: velké Život: bez pozornosti okolí Krédo: učit se, učit se a to třetí mě baví nejvíc Volný čas: Kdy to je? Oblíbený sport: amatérsky skupinově vykonávané individuální sporty Oblíbená hudba: Bach - Prokofiev

Více o mě zde.

Seznam rubrik