Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J85a25n 51R63á85ž

24. 1. 2018 16:30

Zajímavé je, že hodně středních podniků zrušilo svoji původní právní subjektivitu a přetransformovalo se do nové z jednoduchého důvodu, aby finanční úřad nezaregistroval podstatný nárůst příjmů, po zavedení EET. Kdežto malí podnikatelé, zejména hospodští a řemeslníci, kteří kvůli EET přestali podnikat, přestali nadobro. Copak může fungovat v režimu EET a při zákazu kouření venkovská hospoda, do které chodí pravidelně deset štamgastů a jen občas zabloudí nějaký turista? Že malí podnikatelé zatají před FÚ část příjmů je zcela logické, děje se to tak všude na světě a rozumné vlády to tolerují. Těch pár milionů nevybraných daní státní rozpočet nepoloží a hlavně drobná řemesla a společenské prostředí venkovských hospod fungují, což je pro chod státu daleko důležitější, než to málo,co by na daních od nich vybral.

Takže je jen dobře, že se EET těch drobných s malým obratem týkat nebude!!

0 0
možnosti
MB

Vláda Babiše, ANO, podle očekávání odmítla návrh skupiny poslanců pěti stran -zúžit povinnost (EET). Nezbývá než-li Vládu změnit. Jak to ten Miloš vlastně myslel ? Říkám - Sektě, dávám 1 rok - maximálně 2 ... :-)

0 0
možnosti
JR

J65a26n 57R23á13ž

24. 1. 2018 16:33

Zásadně proti zmírnění EET byli socialisté, ne ministři za ANO a vláda to byla Sobotkova, ne Babiše..to pro pořádek!

(nejsem babišův fanda, jen nemám rád zkreslené informace)

0 0
možnosti
Foto

Jen malá poznámka úvodem. "EET bylo od samého začátku chybou....".

EET nemohlo být chybou, protože od samého začátku jejím cílem nebylo to, co bylo deklarováno (proto nemůže nastat chyba), ale to, co skutečně nastalo - úkol byl splněn a kýžený efekt nastal. Masy to spolkly, návnada se zdařila a pozornost od PODSTATNÝCH úniků to odvedlo. Navíc to splnilo i politický cíl.

Že to nepokrylo úplně všechno je věc jiná, povětšinou takové formáty nefungují od počátku na 100%. Sami však můžete posoudit, jak dobře funguje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 527x
Práce: postavená na přemýšlení Rodina: ve stálém pohybu Auto: velké Život: bez pozornosti okolí Krédo: učit se, učit se a to třetí mě baví nejvíc Volný čas: Kdy to je? Oblíbený sport: amatérsky skupinově vykonávané individuální sporty Oblíbená hudba: Bach - Prokofiev

Více o mě zde.

Seznam rubrik